Látnivalók és programok

Páratlan látnivalók és programok:

 

Foglaljon szállást és nézze meg, hogy milyen programokat láthat városunkban!

Az aktuális pécsi programokat itt tudja megnézni, kérem kattintson a szövegre:

 

Pécsi programok

 

Családi programok

 

Pécs látnivalói

 

 

Pécs kulturális élete több szempontból is kiemelkedő.

A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében jött létre, mely számos kulturális rendezvényt, intézményt is magába foglal. Az egykori Zsolnay gyár felújított épületegyüttesében és környezetében 5 hektáron kaptak helyet Pécs különleges kulturális látványosságai.

Pecsi_okereszteny_sirkamrak

Pécsi Ókeresztény sírkamrák

 Az ókeresztény temetői építmény együttes 2000 decembere óta az UNESCO világörökség része. A 4. századi ókeresztény közösség jelentős számú sírépítményt, mint például kápolnát és sírkamrát alakított ki az egykori temetőjükben. Ez a régészeti bemutatóhely a pécsi Székesegyház környékén – Pécs északnyugati területén fekszik.

Múzeumok

Többek között olyan híres múzeumokat és kiállításokat tekinthet meg Pécsett, mint például a Csontváry Múzeum, Gyugyi gyűjtemény, Vasarely Múzeum, Marcipán múzeum, Szerecsen Patika – Patika Múzeum, Dómmúzeum és Román kori Kőtár, Várostörténeti Múzeum és a Zsolnay Látványmanufaktúra.

Pécsi Állatkert és Akvárium- Terrárium

vasarely

 

A Pécsi Állatkert 1960-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az állatkert a város északi részén, a Mecsek oldalban található; 3,5 hektáros területén 57 faj mintegy 250 egyede látható. Látogasson el hozzánk, hiszen több száz érdekes állat figyelhető meg az egzotikus állatoktól a kisragadozókig. A Pécs belvárosa alatt húzódó Akvárium- Terrárium 1985 óta várja a látogatókat. A pincében egész évben 27-28 °C fokos meleg van. 138 állatfaj 800 egyede látható az apró halaktól kezdve az óriáskígyókig.

Mecsextrém Park 

Az ország egyik legnagyobb kalandparkja a mecseki erdőben helyezkedik el. Alpesi kötélpark, 25 kocsiból álló bob pálya, 8 méter magas mászó fal, 100 m2-es játszóház és még sok más játék várja az ideérkezőket!

Villányi borvidék

A villányi borvidék Magyarország egyik legfejlettebb bortermelő vidéke. Legdélebb fekvésű borvidékükön, mintegy 2100 hektáron termelik a szőlőt. Villány elsősorban a testes, tüzes vörösborairól híres. A villányi 

pincesor a borturisták kedvelt célpontja is. Villány főutcájára néz a két sorban elhelyezkedő impozáns pincesor. A nagyobb borászatok önálló modern pincével és feldolgozóval is rendelkeznek, de a hagyományos bortárolókat is látogathatunk.

villány

Orfű

Orfű a Nyugat-Mecsek lábánál elhelyezkedő község, Pécstől mintegy 14 km-re található. Legfőbb vonzereje a hatvanas- hetvenes évek során felduzzasztott 3 mesterséges tó; név szerint az Orfűi, a Pécsi, illetve a Herman Ottó

tó. Az első kettő tó turisztikai jellegű, míg az utóbbi inkább tájvédelmi jellegű; fürdeni nem, csak horgászni lehet benne. A község másik nevezetessége az Orfűi-tó mögött található Malommúzeum. Az ide látogatók kikapcsolódását, pihenését, szórakozását szabadvízi és kiépített strandok, lovardák, sportpályák illetve a tavakon horgászati, csónakázási, vitorlázási és kajakozási lehetőség szolgálja. A régi strand helyén egy új aquapark épült, mely 33 méteres úszómedencével, 1400 m2 alapterületű úszómedencével, pezsgőmedencével, gyermekmedencével, és hét csúszdával bővült.

 

Harkány

Büszkeségünk, a világviszonylatban is élen járó, klinikailag akkreditált gyógyhatású vízre épült Harkány fürdője, színvonalas szállodái, és a közelmúltban újjászületett gyógy centruma.

harkány

 

A Harkányi Gyógyfürdőben nem csak agyógyvíz spontán hatása érvényesül. Természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2.100-2.200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának. 2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2.098 m2 vízfelszínnel, 110-153 cm vízmélységgel 34-38 C° víz hőfokkal biztosítja vendégeinknek a gyógyulást. Harkányfürdő gyógyító vize a természet ajándéka! Európában egyedülálló és méltán híres Harkányi Gyógy- és Strandfürdő immáron 200 éves múltra tekint vissza, alkáli- hidrogén karbonátos- kénes gyógyvíz összetételével, 13,5 hektáros ősparkjával közel 8000 m² vízfelülettel 5000 m² fedett pihenőterülettel, látványfürdővel várja a családosokat a felfrissülni és gyógyulni vágyókat egyaránt.

További szabadidős programok:

 • színházak, bábszínházak: Bóbita Bábszínház, Pécsi Nemzeti Színház
 • POSZT: Pécsi Operett Színház (nyár elején)
 • Villányi Vörösborfesztivál (ősszel)
 • Horgászati lehetőségek: Orfű, Dráva, Merenye
 • Vadászati lehetőségek: Baranya, Somogy és Tolna megyébenpecs_fesztival
 • Pécsi Advent
 • Bornapok
 • Gasztronómiai napok
 • Zenei fesztiválok
 • Kiállítások (vándor és állandó kiállítások)
 • Cirkusz
 • Hajókirándulások a Dunán és a Dráván
 • Túrák a Mecsekben

 

Ajánlott szórakozási lehetőségek:

Makár tanya:

Úszni vágyóknak:

További kikapcsolódási lehetőségek…..

http://tourdental.eu/hu/bemutatkozas/miert-pecs

 
Home / Látnivalók és programok